Upptäck Sip2play: Ett hjälpmedel för barn med ARFID

18 June 2024

Att få barn att dricka tillräckligt med vätska kan vara en stor utmaning, särskilt för dem som lever med tillstånd som ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder). Det är här Sip2play kommer in som en revolutionerande lösning. Denna innovativa hjälpmedel för barn med ARFID, spelmugg är inte bara ett roligt sätt för barn att njuta av sina drycker; den spelar även en kritisk roll i deras hälsosamma utveckling och välbefinnande.

Sip2play-muggen är designad för att engagera användare på ett underhållande och interaktivt sätt genom att omvandla drickandet till ett spel. Barnet använder muggen som en spelkontroll, och genom att suga på sugröret styr de en spelkaraktär på skärmen. Detta enkla men geniala koncept gör att barnet kan koppla intaget av vätska med direkt feedback och belöningar i spelet.

Ett av de mest värdefulla aspekterna av Sip2play är dess förmåga att mäta och anpassa mängden vätska som barnet konsumerar. Spelet är designat för att synkronisera med barnets dryckesvanor, och banan i spelet anpassas baserat på mängden vätska barnet dricker. Detta säkerställer att barnet når den vätskevolym som vårdnadshavaren har inställt, vilket är avgörande för barn som behöver specifik vätske- och näringsintag.

Muggen är även anpassningsbar för olika typer av drycker, från välling och näringsdrycker till vatten och saft, vilket gör den till ett mångsidigt hjälpmedel i varje barns dagliga rutin. Det är särskilt användbart för barn med diagnoser som autism, anorexia nervosa, samt för de som återhämtar sig efter operationer eller behandlas för sjukdomar som leukemi och cancer.